ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Το Όραμά μας

Δημιουργία αθλητών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού και του κάθε αθλήματος χωριστά που αναπτύσσεται στις Ακαδημίες και τα τμήματα Υποδομών του Συλλόγου μας. Σταδιακή προώθηση έτοιμων αθλητών στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στόχος

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση της επιλεγόμενου αθλήματος μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους αναλόγως του ηλικιακού επιπέδου των αθλητών και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού.

Εκπαιδευτική εργασία προπονητών

Η εκπαιδευτική εργασία των προπονητών στηρίζεται σε ένα ειδικό ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου επιστημονικό προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα, επιπλέον δε θα ελέγχεται επίσης η αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων αθλητών. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου οπωσδήποτε απαιτείται η ουσιαστική και σωστή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν χωρίς παρέκκλιση τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

1         ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη λειτουργία και συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων αθλητών, προπονητών, γονέων καθώς και τις σχέσεις των εκπαιδευόμενων αθλητών και των γονέων τους με τους προπονητές των αντίστοιχων τμημάτων της Ακαδημίας, με τη Διοίκηση και εν γένει με την φιλοσοφία, τις αρχές και αξίες του Συλλόγου.
 2. Η Διοίκηση των Τμημάτων Εκπαιδευομένων Αθλητών έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων και απευθύνεται μόνο στη Διοίκηση και στον Πρόεδρο του Συλλόγου.
 3. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι αθλητές οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τη Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ, τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους και τους φιλάθλους.
 4. Όλοι οι εκπαιδευόμενοι αθλητές, πρέπει να διέπονται από σταθερές ηθικές αρχές και να αντιτίθενται στα φαινόμενα της βίας, του χουλιγκανισμού, της επιθετικότητας και της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
 5. Οι προπονητές οφείλουν να είναι αφοσιωμένοι μόνο στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο και να τηρούν και να υλοποιούν πιστά τις διατάξεις του κανονισμού, όπως προβλέπονται στα παρακάτω άρθρα. Η οποιαδήποτε επαφή για διάφορα θέματα με γονείς ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν αδείας και συνεννοήσεως με τους υπευθύνους της ομάδας.
 6. Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους ακολουθώντας πιστά και αυστηρά τις αρχές που διέπει ο κανονισμός και η νέα φιλοσοφία διοίκησης και οργάνωσης των Τμημάτων Εκπαιδευόμενων Αθλητών.
 7. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων θα γίνεται από τον εκπρόσωπο ή τους υπευθύνους της ομάδας σε τακτά χρονικά διαστήματα και από το επίσημο Site της ομάδας.

2         ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

·        ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

 1. ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣΟι αθλητές συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο προπονητής τους και λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα κληθούν από τον προπονητή, συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας, εκτός αν υπάρχει ειδική άδεια από τον προπονητή της ομάδος που καθιστά την απουσία δικαιολογημένη.Οι αθλητές οφείλουν να υπακούουν και να ανταποκρίνονται με διάθεση μόνο στις οδηγίες των υπευθύνων προπονητών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αγώνων.Οι αθλητές υποχρεούνται να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις 15΄πριν την καθορισθείσα ώρα.Η προσέλευση στους αγώνες του εφηβικού και παιδικού θα είναι 1 ώρα και 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Στις μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα καθορίζεται ανάλογα της περίπτωσης από τους προπονητές.Η εμφάνισή του στις προπονήσεις και στους αγώνες πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη και ομοιόμορφη σύμφωνα με το αθλητικό υλικό που έχει παραλάβει ο αθλητής (εμφάνιση ομάδας, κάλτσες, κλπ.).Οι αθλητές φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους όπου προπονούνται και αγωνίζονται και να προσέχουν το αθλητικό υλικό της ομάδας και τον προσωπικό τους ιματισμό. Σεβασμός στον υπεύθυνο υλικού και φροντιστή της ομάδας.Μετά το τέλος της προπόνησης οι αθλητές σε συνεργασία με τον προπονητή τους συγκεντρώνουν και τακτοποιούν το προπονητικό υλικό που χρησιμοποίησαν.Άδεια για να μην προπονηθεί ένας αθλητής, μπορεί να δοθεί μόνο από τον προπονητή του και μόνο εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.Σε περίπτωση προγραμματισμένης / δικαιολογημένης απουσίας του από τις προπονήσεις ή τον αγώνα, ο αθλητής οφείλει να ενημερώσει την ομάδα και τον προπονητή του γραπτώς με υπογραφή του κηδεμόνα για τους λόγους της απουσίας του.Σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη απουσία του αθλητή, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η προφορική ενημέρωση όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα. Η αιτία της έκτακτης απουσίας αξιολογείται και δικαιολογείται από τον προπονητή.Σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού, ο αθλητής οφείλει να ενημερώνει αμέσως τον προπονητή του και να ακολουθεί τη θεραπεία που θα υποδείξει ο ιατρός ή ο φυσιοθεραπευτής της Ακαδημίας.Η εν γένει στάση και η συμπεριφορά του αθλητή τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εξωαγωνιστικά πρέπει να είναι υποδειγματική. Οφείλει να

συμπεριφέρεται κόσμια σε προπονητή, συμπαίκτες, διαιτητές, αντιπάλους και φιλάθλους.

 1. Απαγορεύεται η προπόνηση του αθλητή από προπονητές εκτός του Συλλόγου ή η συμμετοχή σε Camp εσωτερικού ή εξωτερικού. Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα, ο αθλητής και οι γονείς του είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον προπονητή και τους υπευθύνους της Ακαδημίας, και να υποβάλλουν σχετικό αίτημα προς αξιολόγηση κι έγκριση.

2.    ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 1. Οι αθλητές πρώτοι με τη συμπεριφορά τους θα πρέπει να δίνουν αξία στο σήμα, στην ιστορία του συλλόγου και στη φιλοσοφία της Ακαδημίας.
 2. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
 3. Απαγορεύονται ρητώς οι διαμαρτυρίες, οι εκνευρισμοί, η επιθετική συμπεριφορά δια λόγου ή δια πράξεων, η ανταπόδοση χτυπημάτων καθώς και εν γένει κάθε είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, διαιτητές, αντιπάλους και συναθλητές τους πριν, κατά τη διάρκεια των αγώνων και μετά τον αγώνα.

3.    Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 1. Ο αθλητής οφείλει αφοσίωση στις αρχές της αγωνιστικής φιλοσοφίας παιχνιδιού στις οποίες εκπαιδεύεται.
 2. Επιδιώκεται η ανάδειξη του ατομικού ταλέντου, όμως στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας.
 3. Η Ακαδημία πρεσβεύει ότι θέλουμε να είμαστε νικητές, αλλά διδασκόμαστε και από την ήττα. Η τελική νίκη θα πρέπει να είναι η μελλοντική καταξίωση του αθλητή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.
 4. Επιβάλλεται ο σεβασμός στα ιδεώδη του αθλητισμού και στο ευ αγωνίζεσθαι.
 5. Η συμμετοχή του αθλητή στις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες γίνεται με σκοπό την καλλιέργεια πνεύματος, την άσκηση του σώματος και την επιδίωξη της νίκης εν μέσω υγιούς ανταγωνισμού.
 6. Απαιτείται σεβασμός στο συμπαίκτη και στον αντίπαλο και στους παράγοντες του αγώνα γενικότερα.
 7. Επιβάλλεται σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.
 8. Οι αθλητές οφείλουν να προστατέψουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι αδικαιολόγητες παραβάσεις και η εν γένει οποιαδήποτε ανάρμοστη ή παραβατική συμπεριφορά που επισύρουν ατομικές κυρώσεις, αλλά επηρεάζουν την αγωνιστική δυναμικότητα της ομάδας.

4.    ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

 1. Σεβασμός στην ατομικότητα του αθλητή και στην κουλτούρα του. Η εξωτερική εμφάνιση θα πρέπει να είναι υποδειγματική και δεν θα φθείρει την εικόνα της ακαδημίας.
 2. Απαγορεύονται τα κοσμήματα και αξεσουάρ με αθλητική περιβολή.
 3. Σε αποστολές και τουρνουά δεν επιτρέπονται καπέλα και σκούφοι που δεν έχουν το έμβλημα του συλλόγου ή της αθλητικής εταιρείας που ντύνει την ομάδα.
 4. Απαγορεύεται η χρήση αλκοολούχων ποτών, απαγορευμένων ουσιών, καπνίσματος κλπ.

5.    ΚΙΝΗΤΑ SOCIAL- MEDIA

 1. Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου ή τάμπλετ εντός του προπονητικού κέντρου, στις αποστολές, στην τραπεζαρία, στα βίντεο και στις ομιλίες.
 2. Συνεντεύξεις αθλητών σε μ.μ.ε. και μπλογκ, επιτρέπονται κατόπιν επικοινωνίας του επιθυμούντος την συνέντευξη μέσου με το γραφείο τύπου της ομάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνίας.

6.    ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΗ

 1. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά και προσβολή του εμβλήματος του συλλόγου, της ιστορίας του συλλόγου, του φιλάθλου πνεύματος κλπ.
 2. Άρνηση χειραψίας σε συμπαίκτη ή στον προπονητή, πέταμα φανέλας σε αγώνες, τόσο σε περιπτώσεις αντικατάστασης, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 3. Εξύβριση, χειροδικία, άσεμνη χειρονομία σε συμπαίκτη, αντίπαλο, διαιτητή, φίλαθλο κλπ..
 4. Πειθαρχικό παράπτωμα σε αποστολή Εθνικής ομάδας.
 5. Παραβατική συμπεριφορά σεξουαλικής παρενόχλησης.
 6. Ρατσιστική συμπεριφορά, ναζιστικός χαιρετισμός.
 7. Bullying σε συμπαίκτη ή αντίπαλο.
 8. Ποινικό αδίκημα.

7.    ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

 1. Προφορική παρατήρηση
 2. Έγγραφη επίπληξη
 3. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση
 4. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερες προπονήσεις
 5. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδος
 6. Διαγραφή από τα μητρώα των αθλητών του Συλλόγου

8.    ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στους εκπαιδευόμενους αθλητές προβλέπονται οι παρακάτω επιβραβεύσεις, οποίες θα δίνονται μετά από διαδικασία αξιολόγησης:

 1. ΠΛΕΟΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ
 2. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 3. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
 4. ΚΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
 5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ σε περίπτωση που κάποιος αναπτύξει τέτοια ή προταθεί από άλλους φορείς
 6. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Οι επιβραβεύσεις γίνονται με απόδοση τιμών στους βραβευόμενους, ειδικές εύφημες μνείες και Υποτροφίες.

3       ΓΟΝΕΙΣ

1.    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 1. Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και τη Διοίκηση της Ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την Ακαδημία.
 2. Σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις (σε ημερομηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) οι γονείς θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν τη συμβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της Ακαδημίας.
 3. Οι γονείς, μπορούν, κατ’ εξαίρεση, να ζητούν ατομική ακρόαση από τον Έφορο ή τους προπονητές για να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την απόδοση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους.
 4. Επίσης η οποιαδήποτε επαφή με τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης, θα γίνεται μετά από αίτηση του γονέα στον Έφορο της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού με πιθανή παρουσία και του υπεύθυνου της Ακαδημίας (Γενικού Διευθυντή Ακαδημίας και Τεχνικού Διευθυντή).
 5. Σε περίπτωση προπόνησης εντός ή εκτός προπονητικού κέντρου, η παρουσία των γονέων θα είναι εφικτή μόνο κατά την άφιξη και την αναχώρηση των αθλητών.
 6. Παρέχεται η δυνατότητα στους γονείς, μετά από ενημέρωση, να παρακολουθήσουν προπονήσεις σε καθορισμένο χρόνο που θα αποφασίζεται από τους υπευθύνους της ακαδημίας.
 7. Σε περίπτωση συμμετοχής σε τουρνουά ή διοργάνωση που φιλοξενείται εκτός Αθηνών, καλό είναι να αποφεύγεται η διαμονή των γονέων στο ίδιο ξενοδοχείο που διαμένει η ομάδα. Εάν για λόγους αντικειμενικούς δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, πρέπει η παρουσία των γονέων να είναι διακριτική και η επαφή με τα παιδιά θα γίνεται σε προκαθορισμένο από τους προπονητές χρόνο και χώρο με βάση το πρόγραμμα των προπονήσεων και των αγώνων.
 8. Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις, καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους αθλητές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή. Οι προπονητές μόνο είναι υπεύθυνοι γι αυτό.
 9. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά του γονέα που θα προσβάλει την ιστορία και το έμβλημα της ομάδας αλλά και τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και μπορεί να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων.
 10. Οι γονείς οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό στις βασικές αρχές της φιλοσοφία της Ακαδημίας, στον Εσωτερικό Κανονισμό και κυρίως στο Καταστατικό του Σωματείου.
 11. Απαγορεύονται οι επαφές με άλλες ομάδες χωρίς την επίσημη ενημέρωση και έγκριση από την ομάδα. Σε περίπτωση επίσημης πρότασης από άλλη ομάδα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος είναι αρμόδιοι να συζητήσουν γι αυτό με τους γονείς και τον αθλητή, προτάσσοντας το συμφέρον του Σωματείου και του αθλητή.
 12. Δεν επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων από τους γονείς για συμμετοχή του παιδιού τους (αθλητή) σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιμαστικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό άλλων ομάδων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή του Σωματείου.
 13. Δεν επιτρέπεται η εκ μέρους των γονέων εγγραφή του παιδιού (αθλητή) σε personal-training με γυμναστή – προπονητή εκτός της ακαδημίας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση του Σωματείου.
 14. Δεν επιτρέπεται η εκ μέρους των γονέων επίσκεψη του παιδιού σε ιατρούς ή φυσιοθεραπευτές εκτός της ομάδας (εκτός κι αν υπάρχει σχετική έγκριση εκ μέρους της Ακαδημίας).
 15. Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και της ομάδας.

2.    ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 1. Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους αγώνες δεν πρέπει να δημιουργεί παρενέργειες στο έργο των παικτών και των προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.
 2. Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, καθώς σε περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς του κηδεμόνα προς τον προπονητή ή τη Διοίκηση εφαρμόζονται ανάλογης βαρύτητας κυρώσεις μετά από απόφαση της Διοίκησης.

4         ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

1.    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 1. Οι προπονητές της Ακαδημίας ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προκαθορίζεται στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου από το Συμβούλιο Προπονητών της Ακαδημίας στο οποίο συμμετέχει και ο προπονητής της ανδρικής ή γυναικείας ομάδας του αθλήματος.
 2. Οι προπονητές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην λεπτομερή εκπαίδευση των αθλητών με ιδιαίτερη έμφαση στον παιδαγωγικό τους ρόλο.
 3. Οι προπονητές σέβονται την προσωπικότητα των αθλητών, επιβάλλουν την πειθαρχία στο τμήμα χωρίς να προσβάλλουν ή μειώνουν τις προσωπικότητες των αθλητών.
 4. Οι προπονητές πρέπει να εμπνέουν το σεβασμό στους αθλητές, τους γονείς και τους παράγοντες των αγώνων, να διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού προς τους συναδέλφους τους.
 5. Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο προπόνησης πριν την προκαθορισμένη ώρα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προπόνησης και για επίλυση τυχόν θεμάτων προκύψουν.
 6. Οι προπονητές πρέπει να προσχεδιάζουν και να καταγράφουν την προπόνησή τους και να την καταθέτουν προς ανάλυση, επεξήγηση και τυχόν επεξεργασία από τον Τεχνικό Διευθυντή. Στο τέλος της προπόνησης θα γίνεται η τελική ποιοτική αξιολόγηση της προπόνησης με πιθανές προτάσεις για βελτίωση ατομική ή ομαδική των παικτών.
 7. Η ανωτέρω ίδια διαδικασία ακολουθείται και στους αγώνες, φιλικούς και επίσημους.
 8. Οι προπονητές ακολουθούν ενιαίο πρόγραμμα καταγραφής και ανάλυσης όλων των δεδομένων για την απόδοση των παικτών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και αξιολόγησης των αθλητών.
 9. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι προπονητές, παρέχουν Εκθέσεις Αξιολόγησης για κάθε αθλητή και Προτάσεις για την βελτίωσή του.
 10. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι σε κάθε καθορισμένη προπόνηση, αγώνα ή αποστολή να είναι ενδεδυμένοι με τον ιματισμό του συλλόγου που έχει καθορισθεί.
 11. Η εμφάνιση των προπονητών και η συμπεριφορά τους σε προπονήσεις, αγώνες, τουρνουά και εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ανάλογη της φιλοσοφίας της Ακαδημίας και των Αρχών του Σωματείου, με στόχο την άριστη εικόνας του Σωματείου και της Ακαδημίας.
 12. Οι προπονητές δεσμεύονται με ρήτρα εχεμύθειας στα θέματα που αφορούν το τμήμα και την ομάδα και τις μεθόδους προπόνησης, και με ρήτρα απορρήτου στα πάσης φύσης θέματα αφορούν προσωπικά και αθλητικά δεδομένα των αθλητών και των γονέων τους.

2.      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Σε συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, θα γίνεται ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών, αλλά και για διάφορα τρέχοντα θέματα που τους αφορούν. Η ενημέρωση θα γίνεται από τον Γενικό ή από τον Τεχνικό διευθυντή και από τους ίδιους προπονητές.

3.      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Οι προπονητές υποχρεούνται να ενημερώνουν το Γενικό και τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας και τον Έφορο του τμήματος για κάθε ζήτημα που θεωρούν ότι απαιτεί ενημέρωση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ή όποτε κληθούν από τη Διοίκηση, ενημερώνουν τη Διοίκηση του Συλλόγου για την πορεία της Ακαδημίας και υποβάλλουν προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξή της.